Troubleshooting Post 404 Error That Occurs When Rank Math Plugin Acivated

  • I have isolated a 404 error that occurs on a new post. The error is only present when Rank Math is activated. I have used Rank Math for over a year and am not having this issue with other posts. I have deleted the post, resaved permalinks, deleted cache on my server as well as my cloud server, then tried creating a new post and still have the same issue.

    Any help is greatly appreciated.

    • This topic was modified 4 months, 1 week ago by Brian.
Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Hello,

    Thank you for contacting Rank Math and sorry for any inconvenience that might have been caused due to that.

    Could you give us more details about the error? Also, if you want, we could take a closer look at the settings. Please edit the first post on this ticket and include your WP logins in the designated Sensitive Data section.
    Sensitive Data Section

    It is completely secure and only our support staff has access to that section. If you want, you can use the below plugin to generate a temporary login URL to your website and share that with us instead:

    https://wordpress.org/plugins/temporary-login-without-password/

    You can use the above plugin in conjunction with the WP Security Audit Log to monitor what changes our staff might make on your website (if any):

    https://wordpress.org/plugins/wp-security-audit-log/

    We really look forward to helping you.

    Hello,

    I have updated the sensitive data as requested. Can you please check further?

    Thank you.

    Hello,

    First I have checked which plugin was causing the issue and I was able to determine it was Rank Math. After that, I detected the problem was in the Redirection module. There, I found the issue was with a 410 redirection so I tested all your redirections to find the cause.

    And I got it. It seems like you have in that post you are loading a URL that contains “tag/” and you have a redirection enabled for that specific pattern.

    Once I disabled this one:

    null

    Your post is now working fine. Could you check it?

    Looking forward to help you.

    That seems to have fixed it. I really appreciate your quick response! Thanks so much!

    Hello Brian,

    We are super happy that this resolved your issue. If you have any other questions in the future, know that we are here to help you.

    If you don’t mind me asking, could you please leave us a review (if you haven’t already) on https://wordpress.org/support/plugin/seo-by-rank-math/reviews/#new-post about your overall experience with Rank Math? We appreciate your time and patience.

    If you do have another question in the future, please feel free to create a new forum topic, and it will be our pleasure to assist you again.

    Thank you.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this ticket.