Image seo

#408559
  • Hi RankMath support team!

    I have been using Rankmath for a while now and am very excited about it.

    I have a question about the ‘Image SEO’ feature. I have activated this one at my website (Tuinhout-compleet.nl).

    After this i have activated the ” Add missing ALT attributes” to show and add automatically the ALT tags to all images at the website of tuinhout-compleet.nl.

    After installing and activating this feature, this one doesn’t work. I have deleted the cache but couldn’t see the image/title tags at the images.

    How can i fix this issue?

    Hope to hear from you soon. Thanks! Regards

    Avtar

    ===
    https://i.rankmath.com/Ainz65

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Hello,

    Thank you for contacting Rank Math, and sorry for any inconvenience caused.

    Rank Math only adds missing ALT attributes for images added in post or page content(inside the content editor), it will not do so for images used in headers, sidebars, footers, etc, and the images added using other plugins.

    Also, the attributes are applied on the fly, Rank Math does not add these values to your database but instead applies the tag dynamically when displaying the page.

    Please use your browser’s developer tools to inspect the page and check the image attributes on the source code.

    Hope that helps.

    Thank you.

    Hello,

    I have updated the sensitive data as requested. Can you please check further?

    Thank you.

    Hello,

    Thank you so much for sharing the login access.

    I checked your homepage and I can confirm that the alt tags were successfully added to your images as you can see in my video screenshot I added in the Sensitive Data section.

    Can you please confirm if there’s a specific image or post/page that has an issue with the image? If so, please share that URL.

    Looking forward to helping you on this one.

    Hi Jeremy,

    Thanks for your answer!

    When i go to a Product page like this one-> https://www.tuinhout-compleet.nl/product/douglas-plank-22-x-200-mm/

    I can’t see the ALT tag/Title tag. How can i enable this to the products as well?

    Regard,
    Avtar

    Hi Jeremy,

    Thanks for your answer!

    When i go to a Product page like this one-> https://www.tuinhout-compleet.nl/product/douglas-plank-22-x-200-mm/

    I can’t see the ALT tag. How can i enable this to the products as well?

    Regard,
    Avtar

    Hi Jeremy,

    Thanks for your answer!

    When i go to a Product page like this one-> https://www.tuinhout-compleet.nl/product/douglas-plank-22-x-200-mm/

    I can’t see the ALT tag. How can i enable this to the products as well?

    Regards
    Avtar

    Hello,

    It looks like the images are being lazy-loaded onto your website.

    When this is enabled our function that updates the tags can’t run properly on those because the function runs before any user interaction and the lazy load only runs after the first initial interaction.

    Try disabling the lazy loading of images and see if that helps.

    Looking forward to helping you.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this ticket.