FAQ are not showing

  • I have used Rank math plugin on my website and create FAQ on homepage with the Elementor page builder. Now I am testing website in rich snippets and google data structured testing tool. I can clearly see FAQ and all the question answers in that. Now the real problem is that when I check it in Google Search Console, then there is no data of FAQ. can you please check what is the problem? is it from rank math plugin or any other plugins or code that will be interfacing. I need a help ASAP. because I have activated campaigns in Google Ads on homepage, So this needs to be fixed ASAP.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Hello,

    I can’t access your site, your wp-admin and wp-login are redirecting to your about us page.

    It seems a plugin or your theme is preventing addition of the schema data in the page. Are you using autoptimize? If so could you disable and check if it resolves the issue.

    Assuming you are using the latest version of all the plugins and the themes (please update if not yet), it would seem like a conflict with one of the plugins or the theme you are using.

    To determine that, please follow this troubleshooting guide:
    https://rankmath.com/kb/check-plugin-conflicts/

    Please let us know if you find the culprit.

    Only the site admin would know and your users won’t be affected by this troubleshooting.

    Looking forward to helping you.

    Hello,

    I have updated the sensitive data as requested. Can you please check further?

    Also I am not using any autoptimizer plugin. you can login with id pass and check.

    Thank you.

    Hi,

    The FAQ schema currently on your page is not frome Rank math, it seems to be from the PowerPack Pro for Elementor plugin.

    Adding a Rank Math FAQ block to an Elementor page is not as straightforward as it could be (due to the limitations of not allowing the use of Gutenberg blocks inside Elementor), but, there’s a workaround.

    Here’s a screencast showing the process:
    https://i.rankmath.com/DefBHH

    When someone switches to the Block/Gutenberg Editor, adds an FAQ Block, and goes back to the Elementor – the FAQ block is going to be removed but only from the frontend. The code remains intact in the source code. One can add the HTML of the questions and answers again.

    I hope that helps. If there’s anything else we can help you with, please let us know.

    But you can see faqs in elementor and all the json code which will define that page has faq that are already on the website, rich snippets testing tool and other tools are detacting the code why google search console not? now what should i do? should i delete faq in elementor? need assist.

    Hello,

    Since the schema is not added by Rank math, I’d recommend that you get in touch with the support of the plugin adding the schema so they can help you on this.

    Looking forward to helping you. Thank you.

    ​​​​​​

    Okay. Thank You for Help.

    Hello,

    We are glad we could help.

    If you do have another question in the future, please feel free to create a new forum topic, and it will be our pleasure to assist you again.

    Thank you.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)

The ticket ‘FAQ are not showing’ is closed to new replies.