Error in required structure data element

  • Hello Sir,

    Actually i have a issue with my AMP pages. On Google search conson 1 error is showing “Linked AMP version is valid with warnings”. after look in to issues this error is showing “Error in required structure data element” and while i have checked on google structure data testing tool, there is 1 error which is showing in all amp pages (Same error in all amp pages) which is “image
    false (The value provided for image must be a valid URL.)”
    even you can find this error in that link which is i mentioned in “sensitive data” option for sure.

    Now problem is that. I am not damn perfect in developing or designing or in coding as well. so i have tried all the things which is possible for me. but its not getting resolved. Infact i am finding related article from last 5 days on internet as well to fix this issue but unfortunaterly unable to find a proper article where i can search for my proper solution.

    As of now You are my Last hope so please help me out with it .. please revert me back with proper solution, I always be grateful for you.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Hello Shabdghosh,

    Thanks for getting in touch with us and we appreciate the feedback.

    Did you contact us about this issue? We couldn’t find a ticket.

    If you had contacted us, we would have told you that this issue has nothing to do with Rank Math.

    You must have some other plugin installed that is causing this issue. Or, it could be coming from your theme.

    It is also possible that there is some conflict. If you shared more information, we would have told you what it was exactly instead of you assuming that it was caused by Rank Math.

    Please go through this screencast I created just for you. It clearly shows that there is no such issue with Rank Math.

    If you wish to give it another try, we would love to help.

    We look forward to hearing back from you.

    Hii Todd.

    Its not about rank math or causes by rang math. actually i am looking for solution of this error from last 5 days .. and unable to find proper solution regarding that. i was just hoping on behalf of ur knowledge and experince may be your team can help me to resolve this error ..and its fine. if u can’t.

    and where is screen cast i am unable to find.

    Hello,
    I am sorry to interrupt. But I had the same problem as you and I discovered that it was from AMP for wp plugin.
    If you have this plugin you can resolve this issue by uploading your site logo to.

    Amp for wp settings \ Structured Data \ Default Structured Data Logo

    hope that helps

    @obai shawqi

    Dear obai, so please help me with this.. do i need to uninstall my current plugin and and install any new plugin.

    And please tell me that why i can resolve this issue with my current plugin. Actually right now i am usin a amp plugin which is by default plugin of tagdiv newspaper theme. And i am using this from last 2 years, and not getting even a single issues, but now suddenly facing such issues. So please help me over this.

    And thnx for ur reply ur experience will take me over this for sure.

    Well,
    I am sorry, but I have no experience with the newspaper theme. I was just sharing my experience because I thought maybe your situation was the same.

    I will share what happened with me maybe it could benefit you.

    I was migrating from the Publisher theme to Jannah theme.
    Publisher has its own AMP plugin, which showed a lot of errors lately due to lack of updates and supports.

    So, after installing Jannah and replacing the theme, I made two developmental sites to compare between two amp plugins. (official ANP plugin and AMP for WP plugin)

    Both developmental sites show the same error you have.

    after several trials, I managed to fix the issue. but without knowing the exact cause.

    The site with AMP for WP was fixed after using the method I explained above. Because the plugin already had a field for logo URL and it was still empty.

    The official AMP plugin was fixed after doing all of the following,(not sure which one made the fix)
    1-installed AMP for WP and added the logo.
    2-deactivated AMP for WP and reactivated Official AMP.
    3-Resaved Permalink
    after all of this, all of the structured data was removed from amp.

    so I went to rank math and deactivated and reactivated the schema module and the AMP module.
    and then everything was fine.

    I am sorry I am not providing a technical solution. I really don’t know the cause. I am just sharing what worked for me.

    • This reply was modified 3 weeks, 5 days ago by Obai Shawqi.

    @Obai Shawqi

    thank you so much for your reply. m attaching structure data link with u please tell me if above given solution will work or not.

    https://search.google.com/structured-data/testing-tool#url=https%3A%2F%2Fshabdghosh.com%2Fmadhya-pradesh%2Fjabalpur%2F

    here you can fine 4 error but all the 4 erros have same issue.
    please check it.

    @Todd

    hey i have discussed with a developers as well and according to them. issue is also present in the non-AMP page as well.

    According the them need to investigate which plugin is adding that Schema.org markup to determine what is wrong and how to fix it.

    now please tell me, is that schema.org markup is adding by u or from the other pluging

    attaching link so you can find-
    https://github.com/ampproject/amp-wp/issues/4819

    Hello,

    Thank you for contacting Rank Math today.

    I have replied to your other ticket. I have checked your site on SDTT, but I can’t replicate any errors currently.

    Looking forward to helping you. Thank you.

    ​​​​​​

    Hello,

    Thank you for contacting Rank Math and sorry for any inconvenience that might have been caused due to that.
    ​​​​​​​
    We might need to take a closer look at the settings. Please edit the first post on this ticket and include your WP logins in the designated Sensitive Data section.
    Sensitive Data Section

    It is completely secure and only our support staff has access to that section. If you want, you can use the below plugin to generate a temporary login URL to your website and share that with us instead:

    https://wordpress.org/plugins/temporary-login-without-password/

    You can use the above plugin in conjunction with the WP Security Audit Log to monitor what changes our staff might make on your website (if any):

    https://wordpress.org/plugins/wp-security-audit-log/

    We really look forward to helping you.

    Hello,

    Since we did not hear back from you for 15 days, we are assuming that you found the solution. We are closing this support ticket.

    If you still need assistance or any other help, please feel free to open a new support ticket, and we will be more than happy to assist.

    Thank you.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)

The ticket ‘Error in required structure data element’ is closed to new replies.