Adding missing ALT attributes doesn’t work

  • Hello,

    I have the “Adding missing ALT attributes” option enabled but the orphaned “alt” images don’t self-fill. Any ideas?

    Greetings and thanks

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Hello,

    Thank you for contacting Rank Math and sorry for any inconvenience that might have been caused due to that.

    Where are you checking if the alt is filled? Rank Math adds it dynamically when the page loads so you won’t find the alt text added in the Media section in the WordPress dashboard but inside the source code of the pages you load.

    Looking forward to helping you. Thank you.

    ​​​​​​​

    I have this problem and this comes up for one image: Some images on your page have no alt attribute. (1) even though i have the settings checked in rank math that it fills alt text.

    Hello,

    We might need to take a closer look at the settings. Please edit the first post on this ticket and include your WP logins in the designated Sensitive Data section. We would need you to also share the page where you are seeing it happening.
    Sensitive Data Section

    It is completely secure and only our support staff has access to that section. If you want, you can use the below plugin to generate a temporary login URL to your website and share that with us instead:

    https://wordpress.org/plugins/temporary-login-without-password/

    You can use the above plugin in conjunction with the WP Security Audit Log to monitor what changes our staff might make on your website (if any):

    https://wordpress.org/plugins/wp-security-audit-log/

    We really look forward to helping you.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this ticket.